Cointreau

Likér a zároveň autentický Triple-Sec Cointreau je symbolem elegance. „Pařížský likér“ nabízející rafinovanou vyváženost sladké a hořké chuti pomerančů z Haiti, Španělska a Brazílie.

V roce 1849 založil Édouard Cointreau, mistr destilace a nadšenec s výjimečným citem a vkusem, továrnu na výrobu destilátů Cointreau ve městě Angers, v údolí řeky Loiry ve Francii. Likér Cointreau byl prvním úspěchem Édouarda Cointreau, který mu zajistil pověst vizionáře. Inventivní duch byl charakteristickým rysem Édouardovy povahy. Zároveň velmi rád překvapoval lidi a vysoko převyšoval své současníky po stránce elegance a kreativity. Dalším tvůrčím počinem byl jeho unikátní přístup k reklamě. Jeho motto znělo: Vstupovat tam, kam ještě nikdo nevstoupil. Výrazně předstihl svou dobu a zpochybnil její hodnoty. Brzy pochopil, že image Paříže je fantastickým zdrojem možností pro vývoj obchodní značky oslovující Pařížany i konzumenty z celého světa. Pomocí jedinečné aury francouzského hlavního města dosáhl toho, že Cointreau bylo nerozlučně spjato s šarmem a vytříbeným vkusem tohoto vzácného města.

Výroba probíhá podle přísně tajné receptury. V zásadě se jedná o spojení neutrálního lihu s výluhy kůry sladkých a hořkých pomerančů. Dvojnásobná destilace.  Po dokončení výrobního procesu je likér po nějaký čas určen k „uležení“.

Napsat komentář