Jägermeister

Německý bylinný likér, jenž má trpkou kořeněnou chuť. Tento likér se vyrábí z 56 různých bylin, kořenů, dřev a kůry, jako je skořice, kořen zázvoru, šafrán a další. Obsahuje 35 % alkoholu. Tento likér se plní do typických zelených lahví.

V roce 1934, po mnoha letech experimentování s různými ingrediencemi, vynalézá Curt Mast recepturu bylinného likéru jedinečné a nezaměnitelné chuti.
Zrodil se budoucí celosvětový úspěch: Jägermeister.

Každý z balíků bylin prochází několika důkladnými kontrolami kvality. Tyto čisté přírodní suroviny zaručují autentický komplexní chuťový zážitek, díky němuž je Jägermeister tak proslulý. Z nich je připraveno několik různých suchých směsí bylin a ty se jemně extrahují studenou macerací v procesu trvajícím několik týdnů.
Po skončení tohoto procesu mistr destilace dovedně smíchá maceráty dohromady a přenese je do dubových sudů. V těchto nádobách má báze Jägermeister téměř rok času „dýchat“ a pomalu dozrávat.

Napsat komentář