Malibu

Jde o likér na bázi rumu z cukrové třtiny s kokosovou příchutí pocházející z exotického Barbadosu.

Proces výroby začíná stejně jako produkce jakéhokoli tradičního rumu, tj. fermentací černé melasy na alkohol a kysličník uhličitý. Destilace probíhá ve speciálně upravených kontinuálních aparaturách a surový destilát je následně smíchán s kokosem a cukrem. Obsah cukru je natolik nízký, že při nutričním hodnocení tří centilitrové porce produktu se vůbec neuvádí.

Ačkoliv je tento alkoholický nápoj od roku 1895 vyráběn v Barbadosu, je stáčen do lahví v Dumbartonu ve Skotsku firmou Pernod Ricard. Obsahuje 21,0 % alkoholu, reklamní kampaně jsou založeny na tom, že karibský život se dá žít i v západním městském životním stylu.

Jsou vyráběny i další druhy Malibu rumů, jsou to Malibu Mango Rum, Malibu Passion Fruit Rum a Malibu Pineapple Rum, dříve se vyráběl i Malibu Lime, který se prodával pouze na Barbadosu a ve Francii.

Ačkoliv je láhev celá bílá, nápoj je čirý a více viskózní než normální rum.

Napsat komentář