Maison Charles
Recept na vynikající koktejl Maison Charles, který je vhodný ke každé příležitosti.
Vybavení
Drcený led, nebo ledová tříšť
,
Koktejlová sklenice
,
Muddler
,
Shaker
,
Strainer
Suroviny
4
cl
Rum světlý
0,5
cl
Šťáva z limety
0,5
cl
Cukrový sirup
Cukr krystal/krupice
Máta Peprná
Pokyny
Jemně rozdrtíme dva výhonky máty v míchací sklenici a zalijeme rumem, necháme 20 minut odstát
Ostrým nožem nasekáme na jemno pár lístků máty (střední žílu a řapík vyhodíme)
Trošku sekané máty smícháme s krystalovým cukrem a vyrobíme si tak základ pro mátovo-cukrovou krustu
Po okraji sklenice přejedeme limetkovou slupkou a pak okraj pomoříme do mátovo-cukrového základu a necháme chvíli cukr přilnout na sklo
Do šejkru vsypeme sklenici ledové tříště, přidáme rum, ve kterém vyluhovala máta a limetkovou šťávu s cukrovým sirupem
Důkladně protřeseme a přecedíme do sklenice s mátovo-cukrovou krustou
Ozdobíme špetkou sekané máty.