Suroviny
  • 4-6cl Rum světlý
  • Sodanebo Mattoni perlivá
  • 1ks Limeta
  • 2stonek Máta Peprná
  • 2-3lžička Cukr třtinový
Pokyny
  1. Do velké a široké sklenice (tumbleru) nakrajíme omytou limetku na čtvrtiny a pečlivě vymačkáme pomocí muddleru
  2. Přidáme třtinový cukr a opět chvíli podrtíme muddlerem, aby se smíchala chuť limetky a cukru
  3. Natrháme mátové lístky a vložíme na dno sklenice, poté pouze lehce zmáčkneme muddlerem, tak aby máta pustila své aroma a lístky přitom zůstaly celé
  4. Nad polovinu sklenice nasypeme ledovou tříšť a zalijeme světlým rumem a kapkou sody
  5. Vše důkladně promícháme a opět doplníme sodu a ledovou tříšť
  6. Do sklenice přidáme jedno nebo dvě široká brčka a kolečko limetky nebo lístky máty jako ozdobu