Whisky crusta
Zajímavý recept na koktejl Whisky crusta. Na zdraví!
Suroviny
  • 5cl Whiskey
  • 1,5cl Cukrový sirup
  • 0,5cl Maraschino
  • 2cl Bílé víno
  • 1lžička Šťáva z citronu
  • 1spirála Citronová kůra
  • 1ks Koktejlová třešnička
Pokyny
  1. Cukrovou krustu si připravíme tak, že okraj sklenice obtočíme měsíčkem citrónu a pak ji na chvíli postavíme do malého množství pískového cukru, po vytažení se nám přichytí cukr na okraj sklenice a vytvoří pěkný cukrový věneček
  2. Do šejkru vložíme led
  3. Přilijeme whisky, Maraschino, cukrový sirup, bílé víno a citrónovou šťávu
  4. Důkladně protřepeme a pak nalijeme přes barové sítko do sklenice ozdobené cukrem
  5. Nápoj ozdobíme koktejlovou třešní a spirálkou z citrónové kůry
  6. Podáváme se slámkou a případně koktejlovou lžící