Josef Becher začal r. 1807 s prodejem likéru English Bitter, určeného k léčbě onemocnění žaludku.
V květnu roku 1807 započal historicky první prodej Becherovky v krámku U tří skřivanů. Nově zaváděný léčebný nápoj se ovšem jmenoval English Bitter a užíval se jako žaludeční kapky.
Celý proces výroby Becherovky je přísně kontrolovaný a vychází z tradičních postupů, které podléhají utajení. Dvacet druhů bylin podle tajné receptury je z jutových pytlů přemístěno do tanků, v nichž jsou zality lihem. Zde se zatepla macerují a posléze nechají vystydnout. Tento proces trvá zhruba týden. Hotový výluh, digerát, putuje do míchacích kádí, v nichž se k němu přidává líh, cukerný roztok, voda a další ingredience. Vzniklý polotovar zraje několik týdnů až měsíců v kádích. Po maturaci proběhne filtrace, vymrazení a před stáčením do různých typů lahví ještě další filtrace tekutiny, která zajistí Becherovce průzračnost. Pro laboratorní hodnocení se poté odebírají vzorky: posuzuje se vzhled, vůně a chuť likéru, ale i kvalita etikety a lahve.